Det gode værktøj

person in black leather jacket holding brown and black hiking shoes

Du har markeret den 18. juni i din kalender. Det er Fars dag. Og den skal du ikke glemme i år. Det har du forstået. Sidste år blev din far ualmindeligt skuffet. Også selv om du sendte ham en smuk buket blomster et par dage efter. Så i år skal du være forberedt. Derfor er du også allerede nu – næsten to måneder inden Fars dag – ved at finde ud af, hvilken lille gave, du skal give ham. Du er ikke så god til det her med gaver. Fantasien er ikke rig eller livlig. Tværtimod. Det er da også grunden til at det ’kun’ blev til en buket blomster sidste år.

Værktøj er altid et hit

I år vil du dog lægge dig i selen. Din far skal vide, at du holder af ham. Og han skal vide, at du godt ved, at han er en klog mand. Han belærer dig jo altid om hvilket stykke værktøj, du skal anvende til et eller andet projekt, som du gerne vil udføre. Han ved alt om tømrerarbejde. Og et eller andet sted, så kan du mærke, at han er lidt skuffet over, at du valgte den akademiske vej og blev arkitekt. Han havde hellere set, at du blev tømrer. Eller murer. På en eller anden måde er du lidt vred på ham. Han har altid ladet dig forstå, at du skal gøre det bedre end ham. Og nu, hvor du er arkitekt, så får du at vide, at du ikke ved noget som helst om byggeri og værktøj.

Kender de ikke Stanley Works?

Du har mest af alt lyst til at være ligeglad. Men et eller andet sted, så kan du ikke lade være med at fortælle ham, at du godt ved, hvordan en båndsav – sådan en af de rigtigt store – fungerer. Du har også lyst til at fortælle ham, at ude på byggepladsen, der anvender de ikke Stanley værktøj, der er håndholdt. Nej de bruger store slibemaskiner, der kan slibe store flader af både af beton og træ. Det skal jo gå hurtigt. I bruger ikke små båndpudsere med fint sandpapir. Nej her er det de grove slibninger, I tager jer af. Du holder dog mund. Siger intet til din far om din viden om værktøj, der bruges på en byggeplads.

Og du føler, at du skal have hævn over ham. Et eller andet sted, er han uretfærdig. Du har gjort det bedre end han kunne. Du har ikke lært at bruge håndholdt værktøj. Du har mest af alt lyst til at bestille den mindste fugepistol og én patron til den, og så give ham det som en kærlig hilsen på Fars dag.

Men gør du det? Nej. Du vil gerne holde fast i kærligheden. Og derfor beslutter du dig for at lede efter et meget eksklusivt skruetrækkersæt, som du ved, at han vil blive glad for at have i sin samling. Du ved godt, at han aldrig kommer til at bruge skruetrækkersættet. Men du ved, at han vil nyde at trække æsken ud fra hylden ude i værkstedet og kigge på skruetrækkerne – med kærlighed.

Skrevet af Oliver
Scroll to Top