Tennisalbue og hælspore

brown and black clipboard with white spinal cord print manual

Du er temmelig ulykkelig, fordi du har lige været hos lægen og han har set på en scanning af din fod, at du lider af en hælspore. Han talte om indlæg i skoene. Han talte om forsigtig gang. Han malede rent ud sagt fanden på væggen for dig. I en alder at 35 kan du nu se frem til, at du ikke må danse vildt længere. Du må heller ikke løbe de der 5 km, sådan som du plejer. Din verden er brudt sammen!

Få hælen behandlet

Kære ven, hør lige her. Hvad din læge fortæller dig, skal du altså lige tage med et gran salt, ok? Det er ikke sikkert, at du ender i den situation, hvor du skal bruge stok, indlæg i skoene og være afholdende til festerne. Vi taler jo ikke om invalidering af dig her. Vi taler om, at du har en hælspore, som er i udvikling. Var det ikke det, lægen sagde? Han sagde vist ikke noget om, hvor fremskreden hælsporen er. Han sagde heller ikke, at indlæg i skoene er den eneste løsning for dig. Han nævnte intet om vild dans. Det er din fantasi, der løber af med dig. Han gav dig en recept på noget smertelindrende, som du skal tage, indtil du kan få tid på den klinik for fysioterapi i Valby, som han henviste dig til.

Vælg sko med omhu

Han anbefalede dig dog at være lidt forsigtig med dit valg af sko i de kommende uger. Han nævnte også noget om at tage det roligt med sport og løb i den kommende tid. Men ikke mere end det. Desværre forklarede han dig ikke, hvad en hælspore i virkeligheden er. Læger er generelt ikke så gode til at formidle deres viden om vores lidelser.

For ligesom at dulme din nervøsitet over at skulle besøge en fysioterapeut i Valby i næste uge vedrørende din hælspore, så sætter du dig ved din lap top. Hvad vil du undersøge? Ja, vi har gættet det. Alt om hælsporer. Selvom det virkeligt er tidsspilde, så er det forståeligt, at du gør det. Jo, det vil gøre dig lidt klogere – men det kan altså også gøre dig meget forvirret omkring, hvordan en hælspore kan behandles. Nogle artikler vil bruge et svært sprog, med masser af latinske ord.

Forløbet af tennisalbuer og hælsporer

Andre vil fortælle dig at en hælspore ikke kan behandles. De vil fortælle dig, at der er mulighed for smertelindring via særlige indlæg i skoene. De vil se sort på din fremtid. Til gengæld vil der være andre artikler, der sammenligner en hælspore med en tennisalbue, fordi behandlingsforløbet for disse to lidelser minder meget om hinanden. Og så vil der være artikler, der taler højlydt om ’alternative’ behandlingsmetoder, når det handler om en hælspore.

Alle de timer, som du bruger på at læse om, hvad en hælspore er, og hvordan den behandles, vil ikke give dig tid til at skrive dine spørgsmål, som du gerne vil have svar på, ned. Et godt råd er derfor: Beslut dig for ikke at bruge mere end højest to timer på at læse om hælsporer. Tag nogle få noter og spørg fysioterapeuten.

Skrevet af Oliver
Scroll to Top