Tankemylder? Få hjælp

tankemylder

Hvis du ikke sover godt om natten, fordi tankerne myldrer rundt i hovedet på dig, så er der noget helt galt, som du skal have gjort noget ved. For det første, er det meget usundt ikke at sove tilstrækkeligt. Du kan blive fysisk syg. For det andet, er det også usundt at ligge og spekulere på alle problemerne. Tankerne kommer væltende ind over dig i en pærevælling, som du skal sørge for at få styr på. Der er nemlig sket det, at dine tanker har fået bekymringerne og problemerne ud af proportioner i dit hoved.

Psykoterapi kan hjælpe

Derfor bør du faktisk søge hjælp til at få styr på tankerne og søvnmønsteret. Og så spørger du, om hvem der kan hjælpe dig med det? Hvem kender til dine bekymringer? Der er ingen, der kender til dine bekymringer, hvis du ikke taler med dem om det. Så du skal derfor henvende dig hos en psykoterapeut i København.  Psykoterapeuter er nemlig trænet til at afkode, hvad der sker inde i dit hoved, når de hører om dine bekymringer. Og dermed kan de også hjælpe dig med at få styr på alle tankerne. Hvis du søger på nettet efter ”psykoterapi i København”, så vil du finde henvisninger til psykoterapeuter, der har speciale i dette. De beskriver ofte, hvordan et behandlingsforløb sker, på deres sites. Og ja, du kan faktisk også finde terapeuter, der også kan give dig særlig behandling for søvnproblemerne.

Måske lidt grænseoverskridende

Ok, det kan være svært at tage den første kontakt til en psykoterapeut i København. Du har sikkert hørt, at de alle har for travlt. Men gør det alligevel. Det vil være godt for dig. Og nej, du skal ikke lade din generthed holde dig tilbage. Psykoterapeuter er ikke farlige. De forstår dig. De har selv været igennem lignende perioder – og de har fået hjælp af en kollega.

Hvad kan psykoterapi hjælpe med?

Psykoterapi kan hjælpe med at behandle en lang række mentale sundhedsproblemer og livsudfordringer. Nogle af de tilstande og problemer, som psykoterapi kan hjælpe med, inkluderer:

  1. Angstlidelser: Psykoterapi kan hjælpe med at reducere symptomer på angst, herunder generaliseret angstlidelse, panikangst, social angst og fobier.
  2. Depression: Psykoterapi kan hjælpe med at reducere symptomer på depression, herunder tristhed, håbløshed og tab af interesse.
  3. Posttraumatisk stresslidelse (PTSD): Psykoterapi kan hjælpe med at reducere symptomer på PTSD, såsom mareridt, flashbacks og undgåelse af visse situationer.
  4. Spiseforstyrrelser: Psykoterapi kan hjælpe med at reducere symptomer på spiseforstyrrelser, herunder anoreksi, bulimi og overspisning.
  5. Afhængighed: Psykoterapi kan hjælpe med at reducere afhængighedssymptomer, herunder alkohol- og stofmisbrug.
  6. Forhold: Psykoterapi kan hjælpe med at forbedre kommunikationen og samarbejdet i parforhold og familiære relationer.
  7. Stress: Psykoterapi kan hjælpe med at reducere stress og lære effektive stresshåndteringsstrategier.

Generelt kan psykoterapi hjælpe med at øge trivsel og livskvalitet ved at hjælpe klienten med at opnå en bedre forståelse af sig selv og deres mentale sundhed og lære nye færdigheder til at håndtere livets udfordringer.

Skrevet af Oliver
Scroll to Top