Kommunikation er alt

man, business people, woman

Jo mere erfaring du får på dit job, desto mere går det op for dig, hvor vigtigt god kommunikation er. Du havde egentlig ikke tænkt over det, dengang du studerede ude på CBS. Dengang handlede det om at komme igennem studiet med topkarakterer og så finde et godt job. Du fik topkaraktererne. Du fandt et job, som du efterhånden er blevet meget glad for. Lige i begyndelsen var det en udfordring. Ikke kun det her med at skifte fra studenterlivet til arbejdslivet – som et voksent menneske.

Samarbejde er en kunst

Nej, det var en udfordring pludseligt at skulle samarbejde med andre mennesker. Og ja, samarbejde er ikke altid nemt. Men efter det der store skænderi, du havde med dine kollegaer, er du kommet på lidt andre tanker: Du kan ikke være en enspænder, hvis du vil have et godt arbejdsliv. Du kan ikke forvente, at alle forstår, hvad du siger. Og du har intelligensen til at kunne forstå, når et menneske er i forsvarsposition. Så hvad skal du gøre for at forbedre stemningen på arbejdspladsen?

Kursus i konflikthåndtering

Du skal spørge din chef, om du må få lov til at følge to kurser, som du mener kan medvirke til, at I forstår hinanden bedre og dermed undgår lignende konflikter. Det første er et kursus i konflikthåndtering. Det er et kursus, der vil hjælpe dig til at lytte aktivt til dine ’modstanderes’ / kollegaers argumenter. Det vil også lære dig at holde styr på dit hidsige temperament. Og så vil det lære dig at kommunikere klart, hvad dine krav og holdninger er.  Det vil også lære dig at overveje ’modstandernes’ argumenter.

Præsentationsteknik skal læres

Det andet er et kursus i præsentationsteknik. Det er et kursus, der fokuserer på kommunikation. Og det må du indrømme, at du har brug for. Når du nemlig bliver hidsig, så får du ikke sagt tingene i en logisk og overvejet rækkefølge. Ordene strømmer bare ud af munden på dig og alle bliver forvirrede: Hvad mener hun? Er hun ved sine fulde fem? Hvad sker der lige her? Du ved det. Et kursus i præsentationsteknik vil ikke kun lære dig at holde den røde tråd i tankerne. Det vil også lære dig noget om, hvordan du bruger kroppen, når du taler til en forsamling.

Fællesnævneren

Fællesnævneren for de to kurser er kommunikation. Med stort ”K”. Du har et problem med kommunikationen. Og det skal du altså have gjort noget ved. Så erkend det. Tal – roligt – med din leder om det. Det kan faktisk godt tænkes, at der ligger lidt penge på organisationens kistebund, som kan bruges til at finansiere et af kurserne for dig. Måske begge to. Hvem ved. Du har intet at tabe. Og du ved jo, at du er dygtig til dit job. Du ved, at du er værdifuld for organisationen. Så sørg for at blive en bedre medarbejder. Du får udvidet dine kvalifikationer – og du bliver et gladere menneske, fordi relationen til kollegaerne bliver meget bedre.

Tænk over det. Tag det skridt for skridt. Og kan du få kurset i konflikthåndtering finansieret, så er du kommet langt.

Skrevet af Oliver
Scroll to Top