Emballagepriser

Kodak films box

I de sidste – efterhånden mange – måneder har vi set priserne stige og stige. Inflationen er over os. Leveomkostningerne er røget i vejret med en fart, som vi ikke har set før. Det har fået mange af os til at være meget sparsommelige. Vi har lært at genbruge meget af den emballage, som vi får ind i huset dagligt via indkøbene, vi laver – enten i fysiske forretninger eller via internettet. Vi har måske endda fået taget os sammen til at få ryddet godt op inde i det der rum, som vi hidtil bare har brugt som pulterkammer. Der er blevet plads til, at vi kan gemme gavepapiret, som julegaverne og fødselsdagsgaverne var pakket ind i. Vi har en lille bøtte til elastikker og bånd, som kan genbruges. Og vi bruger fx en fødselsdagsgaves gavepapir igen, fordi det sparer os penge:

Genbrug bobleplast

Vi behøver ikke at købe en helt splinterny rulle gavepapir. Og det er helt sikkert, at vi også har plads til at opbevare bobleplast et eller andet sted – hvis vi da kan undgå at en pilfingret person får fingrene in det, så han eller hun kan få puffet boblerne.

Alligevel, så er der noget helt vidunderligt i at komme ind til boghandleren eller en stor forretning, der sælger kontorartikler. Her kan vi nemlig ofte få både gavepapir og papkasser, der dels har smart design og dels passer til den gave, vi skal pakke ind. Og ja, vi kan jo ikke pakke fx en flot plakat ind i en kasse eller konvolut. Vi har sommetider brug for at købe ny emballage og nyt gavepapir. Hvis du fx skal give din bedste veninde en flot plakat, så har du brug for et paprør. Og ja, selvom du har overvejet at bruge det der paprør, der sidder inderst inde i køkkenrullen, som sådan et slags bælte om plakaten, så kan du godt se, at det ikke kommer til at fungere for dig, når du så skal vikle gavepapiret om plakaten.

Brug et rigtigt plakatrør af pap

Et paprør, der er fremstillet til at forsende plakater i, er derfor den rigtige løsning. Hvorfor? Fordi sådan et paprør / plakatrør kan lukkes i begge ender, så plakaten ligger fuldt beskyttet inde i det. Lukningerne i paprørets ender fungerer også som beskyttende støtter, når du pakker røret ind. Du kommer derfor ikke til at beskadige plakaten. At din veninde så skal bruge lidt tid på at få gavepapiret viklet af paprøret, inden hun kan åbne det og få plakaten ud, er hun nok ikke ked af. – Og ja, hvis hun nu ikke bryder sig om plakaten, så vil hun ikke få problemer med at få den bragt ubeskadiget hen til den shop, hvor du oprindeligt købte den. Du har jo også givet hende et passende paprør.

Så, selvom vi genbruger gavepapir og bobleplast, når vi skal give en gave, så kan det ske, at vi skal købe ny emballage. Det må vi leve med – og vi må betale for det. Men det gør vi – også uden at beklage os. Det handler jo om, at vi gerne vil pakke en gave fint ind, så den ikke beskadiges.

Skrevet af Oliver
Scroll to Top