Sportscollege eller STX

Butiksansat

Du er bare så træt af at stå i den fysiske butik. Der er støvede bøger overalt. Kunderne udebliver. Du forsøger derfor at få tiden til at gå med at støve af på hylderne, tjekke at de små karameller, som I tilbyder dagens få kunder, er godt pakket ind. Du sørger for god udluftning. Alligevel, så sniger tiden sig meget langsomt afsted. Du har ondt i ryggen og benene hver aften, når du går fra butikken. Du tænker da også, at det ikke kan blive ved: Butikken lukker på et tidspunkt. Det er du overbevist om.

Ledig og hvad nu?

Og hvad skal du så, når du bliver ledig? Det er det, der optager dig, imens du støver hylder og bøger af. Du vil sådan set gerne arbejde videre med bøger. Men det må altså gerne være på et mere livligt niveau. Og ikke noget med at skulle fedte for kunderne med karameller i smukt papir. Du har da også overvejet noget med e-bøger – men hvordan? Kunne du mon åbne din egen forretning, der kun sælger e-bøger – og måske også abonnementer på gode podcasts, der handler om litteratur?

Du aner ikke dine levende råd. Du har bare ideer og du har hørt så meget om den digitale udvikling, at den faktisk har fået din interesse. Sjovt, ikke? Du afviste jo alt om Facebook, Instagram og TikTok for bare 6 måneder siden – men nu, hvor du ser, at mange butikker faktisk sælger produkter via de platforme, så vil du gerne forsøge. Men hvordan?

Uddannelsesforløb for voksne

Svaret er, at du skal ind i et uddannelsesforløb som voksenelev på en EUD uddannelse inden for handel og kontor. Og så skal du have en ekstra udbygning på den uddannelse, som handler om marketing og sociale medier. Måske kan du også tage på et sportscollege – måske.

Kort sagt: Du får travlt i de kommende år. Måske skal du slet ikke være så bekymret over at blive ledig. Du får travlt, og mens du får dagpenge, så kan du jo sætte ekstra kræfter ind på uddannelse. Men du skal starte med at tale med vejleder – og så skal du have en realkompetencevurdering. Mange uddannelsesforløb kan nemlig tilpasses dig, så du ikke spilder din tid. Måske skal du have en HHX i stedet for den der STX, som du har set, du kan tage på 2 år, fordi den er specialiseret.

2 årig STX er nok svaret

Du så, at der findes et forløb, som kaldes STX 2 årig og læste om det. Tænkte, at du ikke behøver at bruge tre år på en HHX. Næ, det har du sådan set ret i, men husk lige, at dér, hvor en HHX giver direkte adgang til erhvervslivet, så er en STX indgangen til et videre forløb, som kan tage mange år. Så, det er noget, du skal have med i overvejelserne, og som du skal tale med studievejlederen om. Og, nej, når det handler om dig og din fremtid, så er der ikke nogen dumme spørgsmål. Du må ikke tøve med at bombardere studievejlederen med alle de spørgsmål, som du har lige nu. Og dem, der dukker op efter din første samtale med ham.

Skrevet af Oliver
Scroll to Top