Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der med mine data?

Efter lanceringen af COVIDmeter, har C19.DK ingen grund til at opbevare dine data. Alle dine oplysninger slettes inden 30 dage (senest d. 8. maj 2020).

Hvem står bag c19.dk?

Projektet drives af den frivillige forening Techværnet af en række frivillige teknologi-professionelle. Vi er iværksættere, udviklere, designere, osv. Se listen her.

Hvordan kommer man i kontakt med de projektansvarlige?

Primær: Martin Permin +1 (323) 529-7523 / martin@pelion.app

Tech: Holger Thorup +45 60 55 07 09 / holger@pelion.app

Kommunikation: Carl Kronika +45 20 87 28 89 / ck@copus.dk

Hvorfor c19.dk?

Afbødningsstrategien betyder, at vi mister overblikket over, hvor mange danskere, der udviser symptomer, men ikke er kontakt med sundhedsvæsenet. Dette værktøj afdækker mørketallet, således at myndighederne bedre kan forudse presset på hospitalerne.

Hvordan bliver man afmeldt?

Du kan til en hver tid trække dit samtykke tilbage og få slettet de oplysninger, vi har registreret om dig ved at skrive til vores dataansvarlige Holger Thorup på +45 60 55 07 09 / holger@pelion.app.

Hvordan behandles mine data?

Dine data behandles efter reglerne og retningslinjerne i GDPR og deles ikke med andre, ud over ved aggregering, som beskytter dit privatliv. Læs mere om, hvordan vi behandler dine data i vores privatlivspolitik.

Hvorfor være frivillig?

I Frankrig laver parfumefabrikkerne håndsprit. I England laver bilfabrikanterne respiratorer. I krisetid må vi alle hjælpe med det, vi er gode til — og vi er gode til data.

Skriv dig op til at bidrage.

Kan c19.dk bruges i andre lande?

Ja. Kildekoden kan distribueres efter betingelserne i MIT-licensen og er tilgængelig på GitHub. Vi har et hold, der koordinerer vores globale indsats og rigtig gerne vil have dig involveret, så tag endelig fat i os.

Frivillige bidragsydere

En kæmpe tak til alle involverede. Vi kunne ikke have gjort det uden jeres hjælp.

Og tak til de serviceudbydere, der sponsorerer den infrastruktur og software, vi bygger på:

  • AWS for stabil data storage.

  • Zeit for skalerbar hosting.

  • GitHub for versionskontrol.

  • Twilio for en simpel SMS-service.

  • Rollbar for logging.

  • Linear for at organisere samarbejdet.

COVIDmeter erstatter C19.DK

For tre uger siden byggede vi c19.dk som en håndsrækning til sundhedsmyndighederne. I de forgangne uger har mere end 32.000 danskere meldt sig til at bidrage på c19.dk.

Vi besluttede tidligt, at c19.DK ikke ville gå live uden myndighedernes accept. Nu har Sundhedsministeriet besluttet at bygge egen løsning: COVIDmeter, og det glæder os, at ideen bag c19.dk endelig kommer i brug.

Tusinde tak for den enorme støtte blandt frivillige, tilmeldte og presse.

Holger Thorup og Martin Permin
Techværnet


Mange tak for jeres velvilje til at hjælpe myndighederne med at svare på spørgsmål om jeres helbred. Vi håber, at I fremover vil bruge Statens Serum Instituts nye officielle løsning – COVIDmeter. Jeres indsats er af stor betydning for vores muligheder for at vurdere udbredelsen af COVID-19 i samfundet.Magnus Heunicke, Sundheds- og ældreminister


C19.DK henviser til Sundshedsministeriets selvrapporteringsløsning